Notícies Càntirs

CÀNTIRS AL CARRER, SEGONA JORNADA PÚBLICA DE CÀNTIRS DE LA MEMÒRIA

 

En aquesta segona jornada pública de Càntirs de la Memòria obrim un espai obert de debat i reflexió sobre les pràctiques culturals investigades en els laboratoris-cuines del projecte.

La jornada va començar amb una xerrada per Marta Domènech Gutiérrez, gestora i consultora cultural, ha treballat en l'elaboració del Pla de Drets Culturals de Barcelona, per posar un marc teòric a la discussió que es farà a les taules de debat. La idea va ser dotar-nos d'experiències que s'estan realitzant fora de l'Hospitalet per tal de profunditzar i enriquir els debats i reflexions de Càntirs.

Posterior a aquesta xerrada, vam dur a terme les Taules de Debat, on vam reflexionar i debatre 2 eixos: "Gestió comunitària d'equipaments públics, patrimoni i comuns urbans" i "Polítiques municipals de cultura a L'Hospitalet". En aquestes taules van participar representants del teixit associatiu local i veïns i veïnes a títol personal; vam socialitzar experiències i iniciatives de l'Hospitalet que es poden emmarcar perfectament en el marc de les dues taules (per ex. la lluita de la plataforma Can Trinxet o l'experiència de les aules de cultura de principis dels '80). L'objectiu era trobar, en un espai de debat còmode i obert, noves perspectives per tal d'il·luminar les pràctiques culturals transformadores de l'Hospitalet, així com visualitzar noves propostes de cara al futur (vegeu fotos).

Les conclusions (i també preguntes) es van realitzar en glosa cantada, una forma amena i humorística d'exposar les idees anotades en la relatoria.

El final de la jornada va ser dinamitzat pel col·lectiu musical de fandango jarocho, una expressió musical originària de Veracruz, Mèxic.